FRASE DEL DIA

divendres, 29 de maig del 2015

EL MÓN ES ROBOTITZA

Hola de nous bloggers,

Av-ui us par-la-ré de la ro-bò-ti-ca. Us pot semblar que l'autor d'aquesta frase estigui boig però no, la robòtica serà el tema d'aquest article.

La robòtica és la ciència que estudia el disseny i la implentació de robots, conjugant múltiples disciplines com per exemple: la mecància, l'electrònica, la inteligència artificial, etc. En termes generals, un robot és una màquina automàtica o autònoma que té com a particularitat un grau d'intel·ligència i una percepció de l'entorn molt bo per ser una màquina.

Les tres lleis de la robòtica van ser escrites per Issac Asimov, un escriptor de ciència-ficció. Aquestes lleis resumeixen perfectament l'element de la robòtica i que us presento a continuació:
1. Un robot no pot fer mal a un ésser humà o, per inacció, permetre que un ésser humà prengui mal.
2. Un robot ha d'obeir les ordres dels éssers humans, excepte si entren en conflicte amb la primera llei.
3. Un robot ha de protegir la seva pròpia existència en la mesura que aquesta protecció no entri en conflicte amb la primera o la segona llei.

La robòtica també té la seva pròpia classificació. Consta de dos elements: l'arquitectura i la cronologia.
- Segons la seva cronologia: En aquest apartat s'hi classifiquen els robots a partir del seu sistema de control i de la seva modernitat.
1a generació/ 2na generació/ 3ra generació/ 4rta generació
-Segons la seva arquitectura: Aquesta classificació consisteix en què els robots són distribuïts a partir del seu montatje i la seva estructura.
Poliarticulats/ Mòbils/ Androides/ Zoomòrfics/Híbrids



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada